Remiantis sveikos mitybos principais, visus metus mokykloje buvo vykdomas projektas „Metų laikai mano lėkštėje“. Pirmų ir antrų klasių mokiniai sužinojo, kaip atrodo sveiko ir naudingo maisto žmogaus organizmui lėkštė. Aptarėme, kad maistas turi būti įvairus, aprūpinantis organizmą baltymais, riebalais, angliavandeniais, vitaminais ir mineralais. Mokiniai vertino, koks maistas sveikiausias skirtingais metų laikais. Pavasarį (kovo mėnesį) – priėmėme vandens gėrimo iššūkį ir skaičiavome išgertas vandens stilines. Prieš šv. Velykas analizavome kiaušinio naudą. Stebėjome, kaip lenda augalų daigeliai ir savo žaluma puošia klasių palanges. Vasarą - karaliauja uogos, skelbėme gardžiausios uogos rinkimus, aiškinomės, kodėl jas naudinga valgyti ir kuriose slepiasi daugiausia vitaminų. Prisiminėme, kokiomis sodo ir daržo gėrybėmis turtingas ruduo. Išsiaiškinome, kuo ypatingas moliūgas. Taip pat rudenį ištyrėme, ką sveikiausia įsidėti į mokyklos užkandžių dėžutę. Uostėme, kuo gi kvepia žiemos lėkštė. O per visus metus supratome, kad sveika mityba – vienas svarbiausių sveikos gyvensenos veiksnių.